Gemeente Rotterdam

Werken bij Gemeente Rotterdam houdt in dat je bezig bent met zaken die rechtstreeks van belang zijn voor de inwoners van Rotterdam. Hierbij hoort het leveren van een aantal diensten en voorzieningen voor de inwoners.

De Gemeente Rotterdam heeft veel verschillende taken, maar doet niet alles zelf. Denk bijvoorbeeld aan het ophalen van huisvuil of het aanleggen van straten. De gemeente Rotterdam moet er voor zorgen dat het gebeurt, maar het werk zelf is meestal uitbesteed aan bedrijven en organisaties.

De gemeente Rotterdam heeft taken op veel verschillende gebieden. Zo houden ze zich bezig met burgerzaken, bijvoorbeeld het uitgeven van een paspoort of rijbewijs, maar zorgt de gemeente ook voor openbare orde en veiligheid, bijvoorbeeld door het plaatsen van veiligheidscamera’s. Verder houdt de gemeente zich bezig met volksgezondheid, economische zaken, asielbeleid, verkeer, milieu, cultuur, sport en onderwijs.

Bij de gemeente Rotterdam zijn er veel verschillende banen en functies op mbo, hbo en wo niveau. We vertellen je graag erover in een gastles op school. Je kunt ook een kijkje nemen op de website.


Bedrijfsgegevens

Gemeente Rotterdam
Coolsingel 40
3011 AD Rotterdam

Telefoonnummer: 14 010

Website: https://www.rotterdam.nl


Mogelijkheden

  1. Gastles/workshop
  2. Snuffelstage voor leerlingen
  3. MBO-Stage
  4. HBO-Stage
  5. Sollicitatiegesprekken oefenen

Onderwijs

  • vmbo
  • havo
  • vwo

Neem contact op met Gemeente Rotterdam

    Contactformulier