G) GL en TL

Leerlingen die de opleiding vmbo gemengde leerweg of theoretische leerweg (mavo) volgen willen wij graag meer of vaker kennis laten maken met techniek en technologie.

We willen een beroepsgericht vak invoeren voor deze leerlingen zoals het Beta Challenge programma of T&T of iets vergelijkbaars zoals bij het Technasium voor havo en vwo-leerlingen. Hierdoor kunnen wij praktische bedrijfsopdrachten koppelen aan de theorie die zij moeten kennen voor hun examen. De verschillende mavo-scholen trekken hier samen in op.

Het onderzoek heeft voor de bovenbouw en de oriëntatie op de plannen voor de nieuwe leerweg opgeleverd dat een van de scholen kiest voor T&T als profiel voor de nieuwe leerweg en de andere scholen de voorkeur geven aan D&P met daarin opgenomen aantrekkelijke projecten en opdrachten in samenwerking met bedrijven in ICT, Techniek & Technologie.

Het advies van de projectgroep was er voor de bovenbouw op gericht de ontwikkeling naar de nieuwe leerweg met de scholen voor VO en mbo gezamenlijk op te pakken en ambities regionaal goed af te stemmen. We nemen het gezamenlijk ontwikkelen van projecten voor de praktijkgerichte component in de nieuwe leerweg in samenwerking met bedrijven in ICT, Techniek & Technologie op in het vervolg op het activiteitenplan STO vanaf 2022 en 2023.