Ontmoet jonge talenten


Laat zien wie je bent en wat je doet


Over ons

Door vergrijzing en ontgroening van de bevolking wordt voor de komende jaren een toenemend tekort verwacht op de arbeidsmarkt. De gemeente benoemt deze demografische ontwikkeling als één van de grootste bedreigingen voor een vitaal economisch klimaat in de regio. Met name voor werkgevers in de sectoren zorg, ict en techniek zal het lastig worden om voldoende en goedgeschoold personeel te vinden als er niets gebeurt.

Om die reden hebben diverse middelbare en mbo-scholen, bedrijven en gemeente de handen ineengeslagen. Zij hebben hun samenwerking bekrachtigd door de oprichting van de stichting Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven. In 2015 is SOB Barendrecht opgericht en in 2021 SOB Ridderkerk.

SOB Barendrecht en SOB Ridderkerk ondersteunen scholen en bedrijven zodat leerlingen van 12 tot 17 jaar zich kunnen oriënteren op diverse beroepen, sectoren en opleidingen. Hierdoor vergroten de jonge leerlingen hun horizon en kunnen bewuster een vervolgopleiding kiezen die bij ze past en wat ze leuk vinden. Ze leren bedrijven in de directe omgeving kennen, waardoor een stageplek, BBL of baan in de buurt vanzelfsprekend wordt. 

Bestuur SOB Barendrecht

Voorzitter is Jan-Willem van Hellemond (en voorzitter van VBO-Fresh World). Debby Wernke zit in het bestuur namens het vmbo en als bestuurslid van Sterk Techniek Onderwijs BAR. Leo van ’t Spijker zit in het bestuur namens havo en vwo en Eygje Laroo (Lentiz) vertegenwoordigt het mbo. Peter Luijendijk wethouder van gemeente Barendrecht is penningmeester. Het bedrijfsleven wordt vertegenwoordigd door de leden Arjan Kraaijeveld (GKB) en Jacqueline Beer (Safe Beveiliging).  

Bestuur SOB Ridderkerk

Het bestuur van SOB Ridderkerk bestaat uit de volgende personen. Wethouder Henk van Os en Dennis Rietveld (gemeente Ridderkerk); Richard Troost (Farel College); de heer Gerard Langeberg (Gemini College) en de ondernemers de heren Jako van Slooten (Trovius) en Job Bellekom (Helmink).

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de SOB Programmamanager. Dit is Angela van Zaalen, telefoon 06-53 22 14 29 of mail naar angela@sob-bar.nl. Er is gekozen om de website www.sob-bar.nl voor SOB Barendrecht en SOB Ridderkerk te gebruiken.

Contactgegevens Voortgezet Onderwijs Barendrecht en Ridderkerk

Jaarverslagen

Onze partners

Gemeente Barendrecht

Gemeente Ridderkerk

OZHW Groen

Dalton Lyceum Barendrecht

Focus Beroeps Academie

Calvijn

Zuid- Hollandse Waarden

Farel College

Albeda College

Da Vinci College

Lentiz

Sterk Techniek Onderwijs

VBO Fresh Port