Ontmoet


Jonge talenten


Over ons

Door vergrijzing en ontgroening van de bevolking wordt voor de komende jaren een toenemend tekort verwacht op de arbeidsmarkt. De gemeente Barendecht benoemt deze demografische ontwikkeling als één van de grootste bedreigingen voor een vitaal economisch klimaat in de regio. Met name voor werkgevers in de sectoren zorg, ict en techniek zal het lastig worden om voldoende en goedgeschoold personeel te vinden als er niets gebeurt.

Om die reden hebben diverse middelbare en mbo-scholen, bedrijven en gemeente Barendrecht de handen ineengeslagen. In 2015 hebben zij hun samenwerking bekrachtigd door de oprichting van de stichting Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven Barendrecht (SOB).

SOB Barendrecht ondersteunt scholen en bedrijven zodat leerlingen van 12 tot 18 jaar zich kunnen oriënteren op diverse beroepen, sectoren en opleidingen. Hierdoor vergroten de jonge leerlingen hun horizon en kunnen bewuster een vervolgopleiding kiezen die bij ze past en wat ze leuk vinden. Ze leren bedrijven in de directe omgeving kennen, waardoor een stageplek of baan in de buurt vanzelfsprekend wordt. 

Bestuur

Voorzitter is Jan-Willem van Hellemond (en voorzitter van VBO-Fresh World). Martha Netten zit in het bestuur namens het vmbo en als programmaleiding Sterk Techniek Onderwijs BAR. Leo van ’t Spijker zit in het bestuur namens havo en vwo en Chris van Mechelen (Lentiz) vertegenwoordigt het mbo. Peter Luijendijk wethouder van gemeente Barendrecht is penningmeester. Het bedrijfsleven wordt vertegenwoordigd door de leden Arjan Kraaijeveld (GKB) en Jacqueline Beer (Safe Beveiliging).  Het secretariaat is uitgevoerd door Jos Lukasse, gemeente Barendrecht.  

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de SOB Programmamanager. Dit is Angela van Zaalen, telefoon 06-53 22 14 29 of mail naar angela@sob-bar.nl

Contactgegevens Voortgezet Onderwijs Barendrecht

Onze partners

Hieronder staan de partners die SOB Barendrecht mogelijk maken.

Gemeente Barendrecht

OZHW Groen

Dalton Lyceum Barendrecht

Focus Beroeps Academie

Calvijn

Zuid- Hollandse Waarden

Albeda College

Da Vinci College

Lentiz

Sterk Techniek Onderwijs

VBO Fresh Port