Techniekfestival 2021/2022

Nederland wil graag mee blijven doen in de top, maar dit vraagt om voldoende slimme en vakbekwame technici. Want techniek is de grootste motor van onze economische welvaart. De crossovers van techniek in andere sectoren zoals de zorg, voedselindustrie, energie en sport worden alleen maar groter en gaan een grote impact hebben op de werkomgeving. De vraag naar kennis over en vaardigheden voor toepassing van techniek in niet-technische beroepen neemt de komende jaren alleen maar toe.

Technische talenten ontdekken

We willen graag dat leerlingen hun technische talenten ontdekken. In maart 2022 (datum volgt nog) staan er verschillende workshops op het programma en zien en ervaren de leerlingen dat techniek heel divers is. Kinderen blijken vaak razend enthousiast wanneer ze mogen experimenteren, onderzoeken en zelf oplossingen kunnen bedenken. De workshops worden aangeboden door bedrijven en  onderwijsinstellingen. De organisatie is in handen van SOB Barendrecht. Het Techniek Festival is voor groep 8 leerlingen uit Barendrecht.

Locatie is Kraaijeveld´s Aannemingsbedrijf B.V., Londen 9, 2993 LA Barendrecht. De basisscholen worden in drie shifts verdeeld over de dag met verschillende begintijden. De leerkrachten verdelen de klassen in kleine groepjes van 8 tot 12 leerlingen. De groepen 8 leerlingen volgen drie workshops. We laten ze de 7 Werelden van Techniek zien. Afgelopen jaren was het een groot succes en ontdekten de leerlingen hoe veelzijdig techniek is (zie foto’s). In schooljaar 2020/2021, 1 oktober 2020 hebben we door oplopende Corona besmettingen het festival op het laatste moment moeten annuleren.

Doet u ook mee?

Wij zoeken weer bedrijven en organisaties die een workshop willen verzorgen tijdens het Techniekfestival. De workshops duren 30 minuten en de groepjes zijn niet groter dan 12 leerlingen. De lunch verzorgen wij. Heeft u extra handen nodig bij uw workshop? Dan regelen wij dit. Vooraf ontvangt u een draaiboek met tijden, scholen en aantal leerlingen. Wij kunnen ook meedenken over de invulling van de workshop als u dit op prijs stelt. U kunt zich melden bij Angela van Zaalen, telefoon 06-53221429 of mail naar angela@sob-bar.nl

Scholen kunnen zich binnenkort weer aanmelden!

Leerkrachten van groep 8 van de basisscholen uit Barendrecht kunnen hun klas digitaal aanmelden. We willen graag aantallen weten en de contactgegevens om draaiboeken te mailen. Scholen kunnen zich binnenkort aanmelden. Gebruik hiervoor onderstaan formulier.


Bedrijfsgegevens

locatie: Kraaijeveld's Aannemingsbedrijf B.V.
Londen 9
Barendrecht

Telefoonnummer: contactpersoon Angela van Zaalen 06-53221429


Mogelijkheden

  1. Gastles/workshop

Onderwijs

  • basisonderwijs

Neem contact op met Techniekfestival 2021/2022

    Contactformulier