Timmerfabriek De Kievit

Kievit Kozijn is een innovatief familiebedrijf dat al bijna 100 jaar een goede naam heeft in de timmerindustrie. Het bedrijf is opgericht in 1922 aan de Kievitsweg in Ridderkerk. Vandaar de naam.

Het bedrijf begon met het maken van mallen voor scheepsbouw. Met de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog steeg de vraag naar kozijnen. De scheepsbouw in Ridderkerk maakte plaats voor schone industrie. Zo veranderde ook de koers van De Kievit.

Op dit moment wordt er gewerkt aan uitbreiding van het bedrijf. Het wordt bijna twee keer zo groot. Ook gaat er digitaal veel veranderen. Ze werken met nieuwe softwarepakketten zodat machines en computers nog meer werk uit handen nemen.

Nieuw product is Duet. Dit is een houten kozijn als basis met een aluminium frame erover geklikt voor de buitenkant van de gevel.

Je kunt hier ook terecht voor een snuffelstage en als je helemaal enthousiast bent is er misschien ook wel een BBL-plek voor jou. Werken (en geld verdienen) en leren tegelijkertijd. Kijk voor meer informatie bij https://www.kievitkozijn.nl/vacatures/

Op de website kun je filmpjes bekijken en zien wat wij doen. https://www.kievitkozijn.nl


Bedrijfsgegevens

Timmerfabriek De Kievit
Houtstraat 10
2984 AD Ridderkerk

Telefoonnummer: 0180 412 127

Website: https://www.kievitkozijn.nl/


Mogelijkheden

  1. Bedrijfsbezoek
  2. Gastles/workshop
  3. Snuffelstage voor leerlingen
  4. MBO-Stage

Onderwijs

  • basisonderwijs
  • vmbo
  • havo

Neem contact op met Timmerfabriek De Kievit

    Contactformulier