Nieuws - 26 juni 2019

OZHW Groen op bedrijfsbezoek

Donderdag 11 juli is klas 2 van OZHW Groen op bedrijfsbezoek geweest. De 65 leerlingen zijn naar Gemeente Barendrecht afdeling Onderhoud en Beheer, GKB Staalwerk, Kraaijeveld´s Aannemingsbedrijf B.V. en Agrofair gegaan.

De bezoeken stonden gepland om 10.00 uur. De leerlingen waren voorbereid en reflecteerden achteraf wat zij hadden geleerd. Deze lesbrief is te vinden bij thema’s.

Hieronder enkele quotes van de leerlingen:

 • Ik geef het bedrijf een 8 want ze doen veel en het is hard werken. Ik vind het wel leuk maar het zou niet iets voor mij zijn.
 • het is een mooi en goed georganiseerd bedrijf.
 • dat je alles kan worden binnen dit bedrijf en je hoeft niet naar school.
 • leuk bedrijf want je kan veel dingen doen en maken.
 • Planner omdat je dan meer overzicht hebt over wat de werkers doen.
 • je kan ook van andere medewerkers leren
 • het is een leuk bedrijf maar zelf zou ik er niet willen werken
 • het valt mee hoe leuk het hier is.
 • de receptie want dan word ik niet vies
 • machinist graafmachine omdat je een graafmachine kan besturen.
 • ik vond het niet zo leuk
 • ik geef het bedrijf een 9,5 want het was heel leuk en leerzaam.
 • ik vond het gezellig. ze legden goed uit en ze hebben veel laten zien. ik geef ze een 9.
 • lekker rijden in de truc.
 • dat er 1000 dozen bananen in een vrachtauto zitten en 1 doos is ongeveer 20 kg.
 • ik wil later wel de controle doen op bananen.
 • wat heb je geleerd: dat bananen groen zijn en ze ruiken naar komkommer.
 • cool zou er zo gaan werken
 • ik vind het een 9 waard want we hebben heel veel geleerd en ik weet nu dingen die ik eerst niet wist.
 • het is een goed en leuk bedrijf.
 • ik geef ze een 9 want er is veel informatie gegeven over wat ik niet wist en de mensen zijn aardig.
 • gezellige sfeer
 • De frontdesk, omdat ik goed kan praten en communiceren.
 • Ontwerper want daar kan je best creatief mee zijn.
 • Met die elektrische machines iets doen want ik vind met machines werken leuk.
 • Het liefst wat anders, iets wat me vader ook doet (met auto’s en vrachtwagens spelen)
 • stratenmaker omdat je dan straten legt en je het kan gebruiken.
 • Burgemeester want dan ben je de baas.
 • met de boot varen

 • News - 13 november 2019

  Bedrijfsbezoeken vmbo-leerlingen

  20 t/m 24 januari is het weer ‘De Week van de Toekomst’ bij Focus Beroepsacademie. De leerlingen van leerjaar 2 gaan aan de slag over wat zij later willen worden, waar ze goed ...

 • News - 17 oktober 2019

  Evaluatie Techniek Festival

  Het Techniek Festival Barendrecht heeft plaatsgevonden op dinsdag 1 oktober 2019 bij Kraaijevelds Aannemingsbedrijf. Een prachtige locatie. Zeker ook omdat de heren en mevrouw Kraaijeveld erg positief ten opzichte van het festival ...

 • News - 23 september 2019

  Groene Hart Sollicitatieproject

  Al enkele jaren organiseert het Groende Hart een sollicitatieproject voor 6 vwo. Dit jaar wil de school het project ook voor 5 havo gaan opzetten. Het is een onderdeel van het schoolexamen.  De gesprekken vinden plaats op donderdag ...

 • News - 19 september 2019

  Sollicitatieproject Focus Beroepsacademie

  Focus Beroepsacademie gaat 5 december 2019 met vmbo-leerlingen (basis en kader) sollicitatiegesprekken oefenen. De leerlingen schrijven in de ochtend een brief en maken een CV. Ze krijgen ook informatie over verbale en ...

 • News - 13 augustus 2019

  Sterk Techniek Onderwijs

  Samen met het basisonderwijs, vmbo, mbo, bedrijfsleven en de regionale overheid pakken wij de handschoen op om techniek en technologie in onze regio een ‘boost’ te geven. De instroom in technische beroepsopleidingen ...

 • News - 26 juni 2019

  OZHW Groen op bedrijfsbezoek

  Donderdag 11 juli is klas 2 van OZHW Groen op bedrijfsbezoek geweest. De 65 leerlingen zijn naar Gemeente Barendrecht afdeling Onderhoud en Beheer, GKB Staalwerk, Kraaijeveld´s Aannemingsbedrijf B.V. en Agrofair gegaan. De ...

 • News - 26 juni 2019

  Alles is Techniek Experience

  De Alles is Techniek Experience van OTIB is donderdag 11 juli 2019 naar OZHW Groen in Barendrecht gekomen. In de Alles is Techniek Experience maken de brugklasleerlingen op een aantrekkelijke en interactieve ...

 • News - 25 juni 2019

  Aanmelden Techniek Festival

  Dinsdag 1 oktober 2019 organiseren wij een Techniek Festival in Barendrecht. Groep 8 leerlingen ontdekken deze dag dat techniek heel divers is. Het Techniek Festival vindt plaats in de loods van aannemersbedrijf ...

 • News - 24 juni 2019

  Loopbaandag van Calvijn Groene Hart

  Dinsdag 9 juli 2019 organiseert Calvijn Groene Hart voor de klassen 3 havo (tweetaligonderwijs=tto) en 3 vwo (tto) weer loopbaanactiviteiten. Vier klassen krijgen gastlessen van Motivated Minds, Reclassering Rotterdam, PCPO, Schipper Groep ...

 • News - 24 juni 2019

  Bezoek Marianne Zwagerman

  Op 29 mei 2019 nam Marianne Zwagerman een dag de rol als wethouder over. Eén van haar speerpunten is het wegnemen van vooroordelen over ‘laagopgeleide’ leerlingen. Juist deze leerlingen hebben we keihard ...

 • News - 24 juni 2019

  Week van de Toekomst

  24 t/m 28 juni was ‘De Toekomstweek’ bij Focus Beroepsacademie. Vmbo-leerlingen klas 1 ondergingen een zoektocht naar hun kwaliteiten en motieven in relatie naar een beroep. Welke werkzaamheden verricht je zoal in ...

 • News - 3 juni 2019

  Nieuwe website SOB Barendrecht

  Bedrijven en organisaties die hun deuren openzetten voor de nieuwe generatie zijn vanaf nu te vinden op de nieuwe website van SOB Barendrecht www.sob-bar.nl. De website www.sobbarendrecht.nl zal nog enkele maanden ...

 • News - 24 mei 2019

  Marianne Zwagerman wordt wethouder

  “Ondernemers verdienen meer waardering en minder regels in het aangeharkte rubberentegelparadijs”, zo sprak Marianne Zwagerman (ondernemer en schrijver) enige tijd geleden voor een goedgevulde zaal ondernemers uit Barendrecht. Wethouder Arnoud Proos (Economische ...

 • News - 13 mei 2019

  Planning 2019

  Wanneer zijn de bedrijfsbezoeken en gastlessen gepland? 25 juni 2019 bedrijfsbezoek Focus Beroepsacademie (vmbo b/k) 9 juli 2019 bedrijfsbezoek Groene Hart9 juli 2019 gastles Groene Hart 11 juli 2019 bedrijfsbezoek OZHW Groen (vmbo b/k ...